·  ANASAYFA  
·  AVRUPA HABER  
·  MEDYA  
·  EKONOMI  
·  FIRMALAR  
·  SPOR  
·  YAZARLAR  
·  BASIN ÖZETLERI  
·  COCUKLAR  
·  KADIN & YASAM  
·  BEDAVA SMS  
·  BEDAVA POST  
·  DOWNLOAD  
·  TREIBER  
·  CHAT  
·  NETMEETING  
   
   


Uzman Gözüyle

          Dr. Nebil Bozdoğan

 

info@turkpartner.de


KELLİK TEDAVİSİNDE SON NOKTA : SAÇ EKİMİ 

    Saç dökülmesi vücut imajını bozan, stres yaratan ve nihayetinde kişinin kendine güvenini azaltan bir hastalık olarak tanımlanabilir. Saç dökülmesinin pek çok sebebi olabilir, organik sebepler (örneğin çinko eksikliği, androjen hormonuna reseptör organ yanıtı, genetik nedenler, saçkıran vb cilt hastalıkları, yanık ya da diğer kazaların saçlı derideki izleri) dışında psikolojik olaylar da (örneğin stres) rol oynayabilir.  

    Günümüzde kellik tedavisi için saç ekimi çok yaygın olarak yapılmaktadır. Saç ekimi yapılamayacak durumlarda ise insan saçı veya sentetik saç yapıştırma teknikleri uygulanabilir. Yanık, kaza ya da saçlı deri hastalıkları nedeniyle oluşan bazı özel kellik hallerinde ise plastik ameliyatlar (flep çevrilmesi, silikon balonla doku genişletilmesi, saçlı deri yaklaştırması) daha uygun olabilir. Böyle durumlarda en doğrusu işin uzmanı bir doktora danışmaktır.

    Bugün için erkek tipi saç dökülmesinde en iyi çözüm kişinin kendi saçından yapılan yaşayan doku şeklinde  saç naklidir (Saç Ekimi). Saç ekimi için ense bölgesinden  bir saçlı deri şeridi alınır ve küçük parçalara (bir, iki, üç veya dört köklü greftler) ayırılarak saçsız kısımlarda gerekli yerlerde açılan çok küçük kanallara tek tek yerleştirilir. Ense bölgesi de dikişle kapatılır ve buradan parça alındığı belli olmaz.

  Erkeklerde saç dökülmesine en dirençli bölge ense ve şakak bölgesi olduğu için saçlı deri şeridi bu bölgeden alınır. Enseden alınarak ön tarafa nakledilen saçlar işte bu nedenle kalıcıdır, dökülmez.

    Mikrogreft tekniği kullanıldığı ve profesyonelce yapıldığı zaman saç ekimi son derece doğal sonuçlar vermektedir. Ekilen saçlar doğal durur, sağlıklı şekilde uzar ve ilerleyen günlerde hiçbir özel bakım gerektirmez. 

    Saç ekimi lokal anestezi ile yapılabilir. Kişi oturduğu yerde tv seyrederken bile saçları ekilebilir. 3. günden itibaren saç yıkanabilir, bir hafta-on gün içinde kişi normal hayatına dönebilir. Saç ekimi doğal bir yöntem olduğu için ekilen saçların uzaması fizyolojik olarak 3-6 ay zaman alır ama ondan sonra ömür boyu uzamaya devam eder. Saç naklinden sonra saçların uzamasının zaman alması bazan avantaj bile olabilir. Öyle ki kişinin yeni görünümüne alışması kolaylaşır, hem de çevreye karşı  gizli tutmak istediğinde saç ektirdiğini kimse anlamaz, yavaş yavaş uzayan saçlarını ilaç veya tedavi sonrası uzama şeklinde izah etmesi de mümkündür. Mevcut açıklığın genişliğine göre saç ekimi bir veya birkaç kere yapılabilir, seans aralığı 3-6 ay olarak tutulur.    

    Son yıllarda bilinçli şekilde yapılan saç ekimi sonrasında elde edilen başarılı sonuçlar insanları bu yöne yöneltmiştir. Sağlıklı bir şekilde uzayan  doğal saçlara kavuşan insanların kendine olan güveni de artmaktadır. Ancak saç ekiminin bilinçli bir şekilde yapılabilmesi için deneyimli bir uzmana danışmak ön şarttır.  

SAYFA BASI


Yazarın diğer yazıları:

Kellik tedavisinde son nokta: saç ekimi
Deri kanseri çok yaygınlaştı
Şişmanlık tedavisinde Yenilikler

   
SAYFA BASI

| Ana Sayfa | Haberler| Gazeteler | Ekonomi | Firmalar | Spor | Yazarlar 

Copyright © Mima Datentechnik / Jülicherstr.20 / 52070 Aachen / Deutschland
Tel:
+49 (241) 900 57 50 (pbx)  Fax: +49 (241) 99 777 57  
e-posta:
info@Turkpartner.de
Bu site Mima Datentechnik Internet Servisi tarafýndan hazýrlanmaktadýr

Dr. Nebil Bozdoğan
Kellik tedavisinde son nokta: saç ekimi
Mahmut Aşkar
Gönlüm bugün sohbet ister
Sizden Biri
Evelallah Türk, elhamdülillah müslümanız
Ali Kılıçarslan
Milletin parasıyla içki içmek
Ozan Yusuf Polatoğlu
Geldi petrol diyarına Amerikalı kovboy
Muhsin Ceylan
Menfaat karşılığı susmak
Üzeyir Lokman Çaycı
Gurbet Çiçekleri
Fazlı Arabacı
Yaralı bir bilinç
Şefik Kantar
Son ziyaret üzerine
Fikret Ekin
İnsanlığa Kurulan Tuzak
İsmail Altıntaş
Üç Aylar ve Zamanın Kutsallığı
Ismail Tüysüz
Yeşilçamda bir emekci