·  ANASAYFA  
·  AVRUPA HABER  
·  MEDYA  
·  EKONOMI  
·  FIRMALAR  
·  SPOR  
·  YAZARLAR  
·  BASIN ÖZETLERI  
·  COCUKLAR  
·  KADIN & YASAM  
·  BEDAVA SMS  
·  BEDAVA POST  
·  DOWNLOAD  
·  TREIBER  
·  CHAT  
·  NETMEETING  
   
   


Uzman Gözüyle

          Dr. Nebil Bozdoğan

 

info@turkpartner.de



ŞİŞMANLIK TEDAVİSİNDE YENİLİKLER

Şişmanlığı kısaca vücuttaki yağ miktarının artması olarak tanımlayabiliriz. İdeal vücut ağırlığından yüzde 10 veya daha fazla kilosu bulunan kişi şişman olarak kabul edilebilir. İdeal ağırlık ise kabaca santimetre olarak olarak hanımlarda boy-107 , erkeklerde ise boy-105 şeklinde bulunabilir.

Şişmanlık artık çağımızın hastalığıdır. Şişmanlığa neden olan bir çok faktör vardır. Fazla kalori alınması , az kalori harcanması, genetik , hormonal ve psikolojik rahatsızlıklar bunların önde gelenleridir.

Şişmanlık kendi başına da pek çok hastalığa neden olabilir. Kalp ve damar hastalıkları, eklem  ve kemik hastalıkları gibi. Ayrıca karın ve bel bölgesinde yağ toplanmasının ömrü kısalttığı artık bilinen bir gerçektir. Yetişkinlerde ortaya çıkan şeker hastalığı ile şişmanlık arasında da anlamlı bir ilişki vardır.

Şişmanlığa neden olan faktörler araştırılmadan, sadece diyetle ve egzersizle veya sadece ameliyatla şişmanlığa çözüm aramak büyük olasılıkla başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Çünkü neden bilinmemektedir. Belki de şişmanlığa neden olan tehlikeli bir hastalık, örneğin bir beyin tümörü gizli kalacaktır. Ayrıca şişmanlığın kendisinin neden olabileceği rahatsızlıklar araştırılmamış olacağı için bu durum da çok tehlikeli olabilir. Örneğin şişmanlık nedeniyle kalp rahatsızlığı bulunan kişinin rastgele diyet veya egzersiz yapması çok sakıncalıdır.

Şişmanlık ve fazla kiloların tedavisi diyetisyen , fizyoterapist ve plastik cerrahın dahil olduğu bir ekip tarafından yapılmalıdır. Çünkü ne tek başına diyet, ne tek başına egzersiz ne de tek başına ameliyat sorunu çözebilir.

Ülkemizde de şişmanlık ve fazla kiloların tedavisi için profesyonel bir ekip çalışması yapılmaktadır. (Uzman diyetisyen, fizyoterapist ve plastik cerrah ). Hastalar önce, belirli bölgelerde yağ fazlalığı olan ve şişman hasta olarak ikiye ayrılmakta. Şişmanlığın nedenleri araştırıldıktan sonra kilo fazlalığının yol açabileceği rahatsızlıklar araştırılmaktadır. Bütün bunlardan sonra o hasta için en uygun çözüm saptanmaktadır.

ŞEKER HASTALARINDA LİPOSUCTİON YARARLIDIR

Erişkinlerde ortaya çıkan şeker hastalığın sıklığı ile şişmanlık derecesi ve süresi arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Yetişkin tipi diabetlilerin  yüzde 80’i fazla kilolu iken, şişman insanlarda diabet görülme sıklığı normalden daha fazladır.
ABD’de yapılan araştırmalarda şişman şeker hastalarında liposuction ( vakumla yağ alma ) işleminden sonra, bu hastaların kullanmakta oldukları şeker ilaçlarını artık yarı dozda kullanmalarının  yeterli olduğu belirlendi. Açıkça, liposuction ile vücuttan bir miktar yağ kitlesi uzaklaştırıldıktan sonra şeker hastalarının ihtiyaç duydukları ilaç miktarı anlamlı derecede azalmaktadır.

Ülkemizde de bu bilgiler doğrultusunda şeker hastalarına tedavi amacıyla liposuction uygulanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.
SAYFA BASI


Yazarın diğer yazıları:

Şişmanlık tedavisinde Yenilikler

   
SAYFA BASI

| Ana Sayfa | Haberler| Gazeteler | Ekonomi | Firmalar | Spor | Yazarlar 

Copyright © Mima Datentechnik / Jülicherstr.20 / 52070 Aachen / Deutschland
Tel:
+49 (241) 900 57 50 (pbx)  Fax: +49 (241) 99 777 57  
e-posta:
info@Turkpartner.de
Bu site Mima Datentechnik Internet Servisi tarafýndan hazýrlanmaktadýr

Mahmut Aşkar
Ben değişiyorum, Türkiye değişiyor
Dr.Nebil Bozdoğan
Şişmanlık tedavisinde Yenilikler
Sizden Biri
Telefonda "yaz! " diyorsun
Üzeyir Lokman Çaycı
Gurbet Çiçekleri
Fazlı Arabacı
Yaralı bir bilinç
Şefik Kantar
Son ziyaret üzerine
Fikret Ekin
İnsanlığa Kurulan Tuzak
Muhsin Ceylan

Temizlikçi Erika´nın oğlu Başbakan

İsmail Altıntaş
Üç Aylar ve Zamanın Kutsallığı
Ismail Tüysüz
Yeşilçamda bir emekci
Latif Çelik
İyi geceler Türkiyem. Rahat uyu…
Ali Kılıçarslan
40 yıl önce 40 yıl sonra
Ramazan Alp
Şiirin yalnızlığı