·  ANASAYFA  
·  AVRUPA HABER  
·  MEDYA  
·  EKONOMI  
·  FIRMALAR  
·  SPOR  
·  YAZARLAR  
·  BASIN ÖZETLERI  
·  COCUKLAR  
·  KADIN & YASAM  
·  BEDAVA SMS  
·  BEDAVA POST  
·  DOWNLOAD  
·  TREIBER  
·  CHAT  
·  NETMEETING  
   
   


Uzman Gözüyle

          Dr. Nebil Bozdoğan

 

info@turkpartner.de


BURUN ESTETİĞİNDE MODERN YAKLAŞIM

    Yüzümüzun ilk bakışta göze çarpan ve en çok akılda kalan unsuru burnumuzdur. Burun yüze kişilik ve karakter kazandırır. Öte yandan burun şeklinde bir takım değişiklikler oluşturmak ve estetik olarak daha iyi hale getirmek çok eskiden beri doktorların üzerinde uğraştığı bir konudur. 

    Yakın geçmişte estetik burun ameliyatı demek, kemiği oyuk, ucu kalkık ve delikleri büyümüş, ameliyat olduğu hemen belli olan bir burun şekli anlamına gelirdi. Günümuzde geçerli olan estetik anlayış ise; yüz hatları ile uyumlu-orantılı olan ve ameliyat olduğu belli olmayan burun estetiklerini daha geçerli kılmaktadır, yani doğal burun elde etmek günümüz modern yaklaşımının en önemli unsurudur. Artık estetik  burun  ameliyatının  yapılma  amacı yüze  yakışan  bir  burun  elde  etmektir diyebiliriz. 

    Son yıllarda geliştirilen tekniklerle estetik ve fonksiyonel olarak olarak çok daha iyi sonuclar almak mümkün olmaktadır.  Bir burun ameliyatı ile kişinin tüm yüzünün değiştiğine ve bu olumlu değişikligin kişinin neredeyse tüm hayatına yansıdığına hemen herkes şahit olmaktadır. 

     “Ameliyattan sonra burnum nasıl olacak yüzüme yakışacak mı?” Ne kadar sık sorulan bir sorudur bu. Günümüzün teknolojik imkanları sayesinde  yüz görüntüsü dijital fotoğraf makinesi ile bilgisayara alınmakta ve bu fotoğrafın üzerinde değişiklikler yapılıp ameliyat sonrası hali görüntü olarak elde edilebilmektedir. Bu şekilde çok çarpıcı ve ilginç görüntülerin elde edilmesi mümkün olur. Estetik ameliyatların kilometrelerce uzaktan planlanması günümüzde artık sıradan bir olay haline gelmiştir. 

     “Ameliyattan sonra burun düşmesi” ilk zamanlarda burun ucunun kalkık olup sonradan gevşeyip sarkmasını ifade eder. Burun ucuna yeterli desteğin konması ile günümüzde hemen hiç rastlanmayan bir durumdur. 

    Son senelere kadar estetik burun ameliyatlarinin zorluğundan bahsedilirdi. “Dayanılması zor ağrılar, haftalarca geçmeyen aşırı şişlik ve morluk, kanama, metrelerce uzunlukta tamponlar”; yaşanan bütün bu sıkıntılar burun ameliyatını tahammül edilmesi zor kılıyordu. Günümüzün modern yöntemleri sayesinde bu sıkıntıların hiçbiri yaşanmıyor diyebiliriz. Artık insanlar burun estetiğine yürüyerek gelip yürüyerek gidiyorlar. Ağrı hissedilmesi bir diş müdahalesinden öte bir şey değil artık. Hafif bir şişlik ve    göz kapaklarında biraz morluk bazı önlemlerle kısa zamanda düzelebilmektedir. Öyle uzun tamponlar ve burun kanamaları ise tarihe karıştı bile. Ortalama 10-12 gün içinde insanlar tedricen normal hayata dönebilmektedir. Günümüzun modern yöntemleri ile iyileşme süresinin çok kısalmasi insanların tatile daha fazla zaman ayırmasını sağlamaktadır.

    Estetik burun ameliyatı için mevsim söz konusu değildir, önemli bir sağlık problemi olmayan bir insan istediği herhangi bir zamanda estetik burun ameliyatı olabilir. Burun estetiğinden  hemen sonra ayağa kalkmak ve ertesi gün günlük islere dönmek mümkündür. 6-7 gün sonra burun alçısı çıkarılıp buruna koruyucu bir bant yapıştırılır. Genellikle 5 gün sonra bu küçük bantı hastanın kendisi banyoda çıkarabilir.

    Estetik burun ameliyat
ının kontrolleri de bilgisayar ve internet ortamında uzaktan yapılabilir. Çağımızın modern koşullarında dijital makina ile çekilen görüntüler sayesinde geç dönem doktor kontrolleri kilometrelerce uzaktan bile kolayca tamamlanabilmektedir

    Özetle günümüzün estetik anlayışı burun estetiğinde artık doğal ve yüze yakışan bir sonucu gerektirmektedir. İleri teknoloji sayesinde burun estetiği önceden bilgisayar ile planlanabilmektedir. Çağdaş ameliyat teknikleri ile komplikasyon oranı çok düşmüş ve iyileşme süresi çok kısalmıştır.  

SAYFA BASI


Yazarın diğer yazıları:

Burun estetiğinde modern yaklaşım
Kozmetik cilt tedavisi amaçlı lazer uygulamaları
Sars hastalığı ve bukünkü bilgilerimiz
Kellik tedavisinde son nokta: saç ekimi
Deri kanseri çok yaygınlaştı
Şişmanlık tedavisinde Yenilikler

   
SAYFA BASI

| Ana Sayfa | Haberler| Gazeteler | Ekonomi | Firmalar | Spor | Yazarlar 

Copyright © Mima Datentechnik / Jülicherstr.20 / 52070 Aachen / Deutschland
Tel:
+49 (241) 900 57 50 (pbx)  Fax: +49 (241) 99 777 57  
e-posta:
info@Turkpartner.de
Bu site Mima Datentechnik Internet Servisi tarafýndan hazýrlanmaktadýr

Dr. Nebil Bozdoğan
Burun estetiğinde modern yaklaşım
Üzeyir Lokman Çaycı
İçinizdeki şehir
Şefik Kantar
Almanya’da Türk Adası
Yılmaz Kuzucu
Batıdan bir iç muhasebe
Mahmut Aşkar
Bütün hesapları altüst eden güc
Sebahattin Çelebi
Git uzaklara...
Hidayet Kayaalp
Ne yoksuluyuz biz?
Alperen Çelik
Yeni Vietnam IRAK
Fikret Ekin
Bir Konuşmaya Notlar..
İsmail Altıntaş
İslâm Dininin Engellilere Sağladığı Kolaylıklar
Sizden Biri
Gurbet
Latif Çelik
Aynı acıyı duyanlar en samimi olanlardır
Muhsin Ceylan
Temennim, haksız çıkmak!
Şensel Aşkın
Ölü Canlar
Ali Kılıçarslan
Doğru yazalım, doğru konuşalım!
Ozan Yusuf Polatoğlu
Seçim Şakası
İsmail Tüysüz
Yılbaşı ve noel kutlamaları hakkında neler biliyoruz
Ayten Kılıçarslan
Azınlık Türk kadın hareketi var mı?
Fazlı Arabacı
Yaralı bir bili